1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
IMG_4348 aspirantkull med vitnemål - utsnitt 1001x301

Vitnemålsutdeling

og nye distinksjoner

29. November 2016 var dagen da aspirantkull 2015-16 fikk vitnemål som bevis på at de er høgskolekandidater i straffegjennomføring. De fikk også overrakt nye distinksjoner til uniformene, som viser at de nå er fengselsbetjenter. Med seg på veien ut i pliktåret som starter 1. desember, fikk de hilsener fra både etaten og sine egne.

IMG_4326 - utsnitt 781x259.jpg

Aspirantkull 2015-16 har vært igjennom to år med både teoretisk og praktisk opplæring. De er nå ferdig utdannede fengselsbetjenter og skal ta fatt på pliktåret, før de forhåpentligvis blir værende i kriminalomsorgens tjeneste i mange år fremover. 

Fra Justis- og beredskapsdepartemente stilte statssekretær Ove André Vanebo med lykkeønskninger. I sin tale til aspirantene la han vekt på at noe av det man har arbeidet for politisk de seneste årene, er å styrke samarbeidet med andre aktører i samfunnet, som f.eks. helse- og omsorgstjenestene og nav. Dette for å lukke glippsonene som finnes mellom de ulike etatenes ansvarsområder. Vanebo sa at han håper de nyutdannede fengselsbetjentene er klare til å utnytte og videreutvikle samarbeidet med de med annen faglig bakgrunn, samtidig som den fengselsfaglige kompetansen de har fått med seg fra KRUS vil være til hjelp i en arbeidshverdag der de fengselsansatte hele tiden blir stilt overfor vanskelige oppgaver. Statssekretæren avsluttet med å understreke at "vi kommer til å behøve alle som er her i salen i dag."

IMG_4275 -Ove André Vanebo - utsnitt 323x709.jpg       IMG_4333 Sølve Skreset -aspiranttaler - utsnitt 384x734.jpg       IMG_4329 Kjersti Hove - utsnitt 300x822.jpg       IMG_4272 ellen ekhaugen - utsnitt 233x667.jpg 

Fra venstre: Ove André Vanebo, Sølve Skreslet, Kjersti Hove og Ellen Ekhaugen.

Marianne Vollan, direktør i KDI, sa i sin tale bl.a. at det er mange nybygg på gang i kriminalomsorgen, men også mye gammel bygningsmasse. her utfordret hun de nye fengselsbetjentene til å være med og se på de mulighetene som finnes ut i fra de bygningsmessige forutsetningene som måtte være på den enheten de skal jobbe ved. Hun understreket at det viktigste uansett er hva de ansatte fyller bygningene med. Vollan minnet også kullet om at det er viktig å ha med seg virksomhetsstrategien, med dennes verdier og mål, i arbeidshverdagen.

Direktør ved KRUS, Hans-Jørgen Brucker, benyttet sin tale til aspirantkullet med en oppfordring til hver og én av dem, om å være en god kollega for de man jobber sammen med.

IMG_4288 -Andrea og Andreas - utsnitt 977x777.jpg

Innimellom alle talene, var det også gjort plass til noen musikalske innslag. Disse var det Andrea Louise Horstad (sang) og Andreas Vangen Andersen (gitar) som sto for, begge studenter ved jazzlinja ved Norges musikkhøgskole. 

Aspirantkullet hadde også en egen representant, som holdt tale på vegne av kullet. Talen til Sølve Skreslet vitnet om at det nå var to intense, men også slitsomme, morsomme og lærerike, år som er gjennomført. Skreslet uttrykte en lettelse over at det nå ikke er snakk om flere emneoppgaver eller mer dårlig samvittighet over å gjøre noe annet enn å lese fag en kveld, samtidig som han ga uttrykk for at det ikke nødvendigvis er slik at hverdagene blir enklere, selv om akkurat disse elementene nå er overstått. Han poengterte også at "det er nå vi kan sette preg på vår egen rolle som fengselsbetjent."

Dekan ved KRUS, Kjersti Hove, holdt en tale der hun fokuserte på de endringene som skjer både i kriminalomsorgen og i samfunnet for øvrig. Hun pekte på viktigheten av at de nyutdannede fengselsbetjentene tar med seg den nye kunnskapen de har fått, og benytter denne som grunnlag for å skape endring på arbeidsplassen. Samtidig påpekte hun at det ikke er alle steder der man tar imot nye idéer med åpne armer, og oppfordret aspirantkullet til å sørge for å ha noen allierte som man kan snakke med. Hove oppfordret alle til å agere som "aktører", snarere enn "brikker", der brikkene står og venter på å bli flyttet, mens de som ser på seg selv som aktører tar ansvar for den jobben som gjøres. Hun ønsket også de nyutdannede fengselsbetjentene hjertelig velkommen tilbake til KRUS, enten i forbindelse med etterutdanning og konferanser, eller som studenter den dagen KRUS har kommet i mål med arbeidet med å lage et bachelorpåbygg til utdanningen deres.

Administrasjonssjef ved KRUS, Ellen Ekhaugen, formulerte det som kan stå som en hilsen fra KRUS til aspirantene: «Det er nå det begynner! Lykke til».

IMG_4348 hele kullet med vitnemål - utsnitt 1125x439.jpg

Tips en venn Skriv ut