1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
VBU gruppearbeid samskriving 1000x300

Verksbetjentutdanning

Et nytt kull med verksbetjenter er nå i gang med sin verksbetjentutdanning ved KRUS. Den første av fire samlinger frem til sommeren 2017 er nå gjennomført.

Gruppearbeid samskriving 2400x1349
En av basisgruppene jobber med en felles oppgave i samskrivingsverktøyet. Neste gang blir det uten å kunne se hverandre.
Kursdeltagere 1 -utsnitt 2203x715
Verksbetjenter
Kursdeltagere 2 - utsnitt 2651x529
verksbetjenter
Geir og Ingvild - utsnitt 1685x829
Geir Eskeland og Ingvild Jansen fra KRUS forklarer og rettleder deltagerne

De 24 deltagerne har en variert bakgrunn, bl.a. som tømrer, møbelsnekker, kokk og elektriker. Felles for dem er at de jobber med aktivisering av innsatte/domfelte, og at de nå følger verksbetjentutdanningen ved KRUS.

Fire ganger skal deltagerne samles på KRUS i Lillestrøm. Men det betyr ikke at hele utdanningen foregår der. Snarere er det kun en liten del av utdanningen som foregår med alle samlet under ett tak. Mellom hver samling er det obligatoriske arbeidskrav som både er individuelle og gruppebaserte. Gruppene, også kalt basisgrupper, er satt sammen av deltagere fra ulike fengsler. Kommunikasjonen foregår da via Skype og et samskrivingsverktøy som gjør at de sitter og jobber med ett felles dokument, som leveres inn. I tillegg skal hver deltager individuelt skrive logg etter hvert gruppearbeid. Annenhver uke er det individuelt arbeid, og annenhver gruppearbeid. I den første mellomperioden, fra de nå har reist hjem fra første samling, og til de møtes igjen i november, skal det jobbes med tematikk knyttet opp mot bl.a. straffegjennomføring, sikkerhet og rapportlære.

Første samling besto i stor grad av nødvendig informasjon og undervisning i temaer som «Kommunikasjon» og «Hvordan skrive oppgave?», i tillegg til utprøving av gruppearbeid og samskrivingsverktøyet som skal benyttes gjennom utdanningen. Utprøvingen ble gjennomført ved å bearbeide faglige innspill i slikt som straffegjennomføringsloven, der de hadde egne forelesninger.

For de aller fleste deltagerne var det å jobbe med samskrivingsverktøy ukjent. Like fullt gikk de løs på oppgaven, og det var tydelig at alle var klare for å samarbeide godt også om dette. Deltagerne ga uttrykk for at innholdet i den første samlingen var godt tilpasset det de regner med vil være relavant for verksbetjentutdanningen. De var også fornøyde med hvordan de hadde kommet i gang, ikke bare faglig, men også sosialt. Det var god stemning i verksbetjentgruppa, som ledes av Geir Eskeland og Ingvild Jansen fra KRUS. Eskeland og Jansen fungerer som veiledere for deltagerne underveis i utdanningen, og ga også under den første samlingen rettledning og gode råd til basisgruppene som skal jobbe sammen det neste året.

Tips en venn Skriv ut