1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
Utdanningsmessa_1_cropped_1015x545

På utdanningsmessene

Kom gjerne innom vår stand!

Fengselsbetjentutdanningen blir også i år representert på Utdanningsmessene i Norge. Betjentutdanningen har en egen stand hvor representanter fra kriminalomsorgen, aspiranter og tilsatte fra KRUS og/eller et fengsel svarer på spørsmål og gir informasjon om utdanningen og yrket. De som besøker messen er stort sett elever fra ungdomsskolen og i den videregående skolen. Målet vårt er at de skal forlate vår stand med noe mer kunnskap om hva fengselsbetjenter gjør og hvordan bli fengselsbetjent.

Kanskje vi klarer å få noen til å reflektere litt ekstra over hvordan det er å jobbe i norske fengsler og friomsorg, og at de besøkende om noen år faktisk søker fengselsbetjentutdanningen. Veldig mange vet for eksempel ikke at denne utdanningen er en av få som gir både studiepoeng og lønn under hele utdanningsforløpet.
Erfaringen viser at vi er overraskende populære blant de besøkende. Grunnen til dette kan være at utdanningen og yrket er både ukjent og virker spennende for mange. Representantene som møter de besøkende er blide, positive og stolte av yrket sitt. De ønsker å informere flest mulig, og de problematiserer gjerne stereotype meninger om fengselsbetjentyrket.

Rekruttering og profilering av fengselsbetjentutdanningen, og -yrket er noe vi tar på alvor og som vi legger stor vekt på. Kriminalomsorgen bruker mange ressurser på dette, og rekrutteringsarbeidet avsluttes med søknads,- og opptaksprosessen. Søknadsfrist er vanligvis i slutten av august hvert år, med mulighet for å søke elektronisk via vår hjemmeside fra slutten av juni.

En oversikt over hvilke utdanningsmesser vi er å finne på, ligger til høyre på siden. Ønsker du mer informasjon om messene, gå til: http://tautdanning.no/

Velkommen!

Tips en venn Skriv ut