1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
WP_000253_cropped_945x655

Nordisk samling for BB-kursledere

Kriminalitetsforebyggende program

Den nordiske samlingen for kursledere er en årlig begivenhet og i år var det Norge som hadde arrangøransvaret. Til stede på samlingen var Lena Sandén som har utviklet BB og i dag bl.a. jobber med å kvalitetssikre programmet, Anders Tahl Rønneberg fra Danmark som har ansvaret for utdanning av programledere samt implementering av BB i dansk kriminalomsorg. Fra Norge deltok Kristin Opaas Haugli, fagansvarlig for BB ved KRUS, og kursledere i BB Cecile Dundas fra Bodø fengsel, Tom Arne Nilsen fra region sør og Vidar Kessel fra KRUS.

WP_000251
Cecilie Dundas
bilde-1
Nordisk BB-samling 2013
bilde-2
Nordisk BB-samling 2013
bilde-4

Samlingen i år var lagt til region sør der vi fikk presentert hvordan de har organisert arbeidet med programmer i programteam, programteamenes effekt på den generelle programsituasjonen i region sør, samt nye innsatsområder og programutviklingsprosjekter. Region sør viste til stor nytteverdi av programteamorganiseringen der de fikk levert gode programmer i samarbeid med lokale enheter med faglig dyktige programledere til mange domfelte innenfor en fornuftig kostnadsramme.

Brotts-Brytet er i stadig utvikling i tråd med nyere forskning, og nordiske samlinger er en arena for felles kompetanseheving og fordypning i relevante tema. I samarbeid med Lena Sandén, utvikles nå nye manualer i Norge både med tanke på gruppe-, individuelt- og vedlikeholdsprogram. Danmark har i samarbeid med Lena Sandén utarbeidet et BB (Nye veje) som er tilrettelagt for ungdom. I tillegg har de utviklet en utgave som er spesielt tilrettelagt for individuell gjennomføring og som implementeres i friomsorgen.

Brotts-Brytet har vært drevet som tradisjonelt program i Norge siden det startet i Larvik fengsel i 1998. 15 års-jubileet ble markert med et besøkt i Larvik fengsel hvor programleder Frode Svendsen presenterte fengslets erfaringer med Brotts-Brytet og programmets positive betydning for rehabiliteringsarbeidet og koblingen til metodisk miljøarbeid, et konsept det er stort ønske om å videreutvikle. 

En e-posthilsen fra Lena Sandén:

”Ett stort och varmt tack till värdlandet Norge för arrangemanget av 2013 års nordiska Brotts-Brytet samling. Innehållet i dagarna var mycket intressant och spännande och arrangemanget i sin helhet både välfungerande och trevligt. För oss som arbetar med utveckling, utbildning och handledning i Brotts-Brytet är dessa dagar ytterst berikande och ett ovärderligt forum för samarbete genom möjligheten att ta del av och lära av varandras erfarenheter inom området. Dessutom ges input i form av givande föreläsningar och studiebesök. Ser fram mot fortsatta samlingar och ett fortsatt gott och kreativt samarbete kring Brotts-Brytet i Norge, Danmark och Sverige.

Bästa hälsningar och än en gång tusen tack!
Lena Sandén, programutvecklare Brotts-Brytet”  

Tips en venn Skriv ut