1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
forsidebilde til opptaksslutt kull 2016-17

Kull 2016-17

Opptaksprosessen for å finne fengselsbetjentutdanningens kull 2016-17 er nå avsluttet. 175 kvinner og menn har fått tilbud om opplæringen til å bli høgskolekandidater i straffegjennomføring. Oppstart for dette kullet er mandag 4. januar.

Blant de som har fått tilbud om å bli aspiranter er det 54% menn og 46 % kvinner. Snittalderen ligger omtrent på nivå med de siste kullenes snittalder: 26 år og 8 måneder (alderen i kullet varierer mellom 20 og 49).

Over 40 % av de som har fått tilbud om plass har erfaring fra kriminalomsorgen, i form av at de har vært vikarer.

En drøy tredjedel av kullet har studiepoeng fra tidligere, dvs. at de har tatt minst ett studiepoenggivende kurs på universitets-/høgskolenivå.

Når det gjelder språkkompetanse, har KRUS denne gangen klart å rekruttere kandidater med språkkompetanse som urdu, russisk, arabisk, bengali, hindi, albansk, kinesisk og samisk. Dette er kompetanse kriminalomsorgen ønsker å få inn blant sine ansatte.

De fleste i kullet trenger ikke flytte så langt på seg for å studere ved KRUS, da de kommer fra østlandsområdet. Men sammenlignet med de siste kullene, er det en økning på personer fra Vestlandet og Nord-Norge.

 

Vi ved KRUS ønsker alle som har fått tilbud om plass velkommen til oss i januar 2016!

Tips en venn Skriv ut