1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
Marc Cerón, president i CEP utsnitt 1000x300

Konferanse

The Confederation of European Probation (CEP) har i samarbeid med KDI og KRUS arrangert en internasjonal konferanse om unge voksne lovbrytere i Lillestrøm. De to konferansedagene var fullpakket med   foredrag og workshops, til glede for de rundt 100 konferansedeltagere fra hele Europa.

Marc Cerón -utsnitt 2265x1545
Marc Cerón, president i CEP, åpnet konferansen
Ida Hydle -utsnitt 1825x1553
Ida Hydle, forsker ved NOVA, presenterte rapporten om ungdomsenheten i Bergen
Gunnar Tellnes - utsnitt 1839x901
Gunnar Tellnes, professor ved UiO, fortalte om NaKuHel-senteret i Asker og deres arbeid for å helsefremming
Torunn Høydahl -utsnitt 1933x1139
Torunn Højdahl, seniorrådgiver ved KRUS, viste forslag til hvordan en helsefremmende tankegang kan benyttes overfor unge voksne lovbrytere

Det var stor variasjon i foredragene, selv om alle kretset rundt hovedtemaet «Unge voksne lovbrytere». Gruppen man her refererer til, er i alderen 16-25 år. Blant temaene som ble tatt opp, var en sammenligning av hva unge voksne i Japan og Skottland mener er kriminalitetsreduserende og en presentasjon av en evaluering av prøveprosjektet med ungdomsenheten i Bergen (den tredje og siste rapporten kan lastes ned hos NOVA, her).

Begge dager ble det holdt workshops, der konferansedeltagerne kunne velge mellom tre ulike temaer hver av dfagene. Den første dagen var ett av temaene «Health-promotin (salutogenic) approaches». Her var det Gunnar Tellnes fra Universitetet i Oslo og president i stiftelsen NaKuHel (Natur-Kultur-Helse -for å se hjemmesiden, klikk her) og Torunn Højdahl fra KRUS som holdt innledninger. Højdahl har doktorgrad på en studie av et program med en helsefremmende tilnærming til kvinnelige domfelte, og viste hvordan hun mener de samme mekanismene kan overføres til unge voksne lovbrytere. Højdahl pekte spesielt på hvordan en helsefremmende tilnærming kan være en hjelp for de unge når det gjelder å skape fremtidshåp og strategier for å opprettholde endringer.

 

For å lese mer om CEP, gå til hjemmesiden deres ved å klikke her.

Tips en venn Skriv ut