1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
Kirsti ved tidsskrufthyllene -1000x300

Kirsti Nymo

"Hvorfor straffer vi - egentlig?"

Studieavdelingens Kirsti Nymo har i det nyeste nummeret av Tidsskrift for Strafferett artikkelen "Hvorfor straffer vi - egentlig?". Tidsskriftet er tilgjengelig i KRUS sitt bibliotek. I første omgang må man henvende seg til en av bibliotekarene for tilgang, før tidsskriftet settes i tidsskrifthyllene når det har blitt ferdig registrert.

Kirsti med tidsskrift 773x709
Kirsti Nymo med Tidsskrift for Strafferett

Nymo beskriver innholdet i artikkelen på følgende måte:

"'Et av de mest markante trekk ved den internasjonale, straffeteoretiske litteraturen de siste 30 årene, er de absolutte straffeteoriers tilbakekomst', slår kriminologen Sverre Flaatten fast i sin doktorgradsavhandling.[1] I proposisjonen til ny straffelov avvises dette perspektivet. Der understrekes det tvert imot at straffens formål er atferdsstyring - altså et argument i samsvar med de relative straffeteoriene. Artikkelen går inn på prinsippene bak disse konflikterende synene på straff og viser at man i praksis forholder seg temmelig fritt til straffens begrunnelser enten et straffebud skal endres eller en dom begrunnes. Det er problematisk."

 

[1] Flaatten, S. (2015). Høyesteretts lenker. – Straffutmåling i etterkrigstiden: en fortolkning med utgangspunkt i vinningslovbrudd. Oslo: UiO. Doktoravhandling forsvart ved Det juridiske fakultet.

 

Tips en venn Skriv ut