1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
IMG_3313 -utsnitt 1000x300

Erfaringssamling

-Program mot ruspåvirket kjøring

19. og 20. mai ble det ved KRUS arangert erfaringssamling for programledere i Program mot ruspåvirket kjøring. Om lag 30 programledere deltok, en del med lang erfaring i å gjennomføre programmet, og det var programledere fra hele landet til stede.

IMG_3328
Arbeid i grupper
IMG_3344 presentasjon av arbeid i grupper
Alle gruppene preenterte hva de hadde snakket om
IMG_3316
Kursdeltagere ved gruppebord

Ettersom dette var en erfaringssamling, ble det lagt vekt på at deltagerne på samlingen skulle bruke tid på å dele erfaringer. I tillegg inneholdt programmet noe faglig påfyll, i form av et foredrag om risiko for ulykker ved ruspåvirket kjøring, samt at det var et opplegg om gruppeprosess og samledelse av grupper, der programlederne selv fikk kjenne på hvordan det kan være å være deltageren og ikke programlederen i en gruppe.

Noen av problemstillingene deltagerne var opptatt av i forbindelse med gjennomføring av programmet:

-Hvorvidt noen av temaene i manualen kanskje kunne blitt spisset bedre i tilfeller der man har rene kvinne- eller mannsgrupper.
-Problemstillinger knyttet til individuelle gjennomføringer og i hvilke tilfeller dette er aktuelt. Det ble for eksempel nevnt av flere at språkkunnskap og vurdering av psykisk helse typisk var noe som gjorde at individuell gjennomføring ble vurdert. Noen viste også til at de har hatt programdeltagere som de har vurdert slik at de ville ha godt utbytte av å delta på noen av gruppesamlingene, mens andre tema var best egnet for individuell gjennomføring, og en slik "blandet" gjennomføring har fungert bra.
-Gruppene fungerer ulikt, og det ble pekt på at det gjøres tilpasninger i gjennomføringsmåten ut fra hvordan den enkelte gruppen og de enkelte personene som er i gruppen fungerer.
-Det ble av mange pekt på at det er en utfordring å sikre at alle potensielle programdeltagere faktisk forstår informasjonen som blir gitt i forbindelse med Personundersøkelser. 

Tips en venn Skriv ut