1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
IMG_2431

En delegasjon fra Niedersachsen

KRUS fikk i dag besøk av en delegasjon med tyske parlamentarikere fra delstatsparlamentet i Niedersachsens underkomité for spørsmål knyttet til justis, fengselsvesen og kriminalomsorg: Gjestene var leder Gisela Konrath, som er Justispolitisk talskvinne for CDU, Elisabeth Heister-Neumann (CDU), Heinz Rolfes (CDU), Marco Brunotte (SPD), Rolf Meyer (SPD), Helge Limburg (Bündnis 90/Die Grünen) og ...

IMG_2426
IMG_2428
IMG_2436

Tyskerne hadde planlagt denne reisen til Norge og Sverige med bistand fra de tyske ambassadene i Oslo og Stockholm. Henvendelsen om å komme til KRUS kom til oss via KSF.

Fra KRUS sin side stilte direktør Hans-Jørgen Brucker, avdelingsleder Egil Larsen fra Studieavdelingen og avdelingsleder Ellen Ekhaugen, fra Avdelingen for aspirant- og studiestøtte. Alle orienterte om sine roller i forhold til fengselsbetjentutdanningen. Fra KSF var både Gerhard Ploeg og Harald Føsker til stede.

I tillegg til de syv medlemmene av delstatsparlamentet er også følgende personer med på reisen: Dr. Monica Steinhilper, leder for avdeling for kriminalomsorg og soning i Niedersachsens justisdepartement. Heinrich Rasche, komitésekretær og Sebastian Hartig, stenograf. Under hele oppholdet i Norge er delegasjonen ledsaget av to representanter fra ambassaden samt tysk/norsk tolk: Fra ambassaden: Dietmar Wenger, Johannes Meyer og/eller Astrid Witten. Tolk: Gabriele Rusch. Dette vil si at det fra tysk side stilte til sammen 13 personer.

Besøket på KRUS var første stopp på programmet og her fikk de en orientering om fengselbetjenutdanningen i tillegg til Gerhard Ploegs "Innføring i norsk kriminalomsorg". Programmet videre omfatter besøk til Oslo fengsel (v/Stig Storvik), Halden fengsel (v/Are Høidahl) og hos advokatfirmaet Elden (v/Siv Hallgren).

Målet med besøket til Sverige og Norge er i følge ambassadens program å få innblikk i norsk og svensk fengselssoning og kriminalomsorg.

Under diskusjonen her på KRUS ga noen av medlemmene i delegasjonen uttrykk for at de ikke syntes at høgskoleutdanning for fengselsbetjenter var noen god idé. Men andre var uenig i dette, og dette førte til en interessant meningsutveksling.

Tips en venn Skriv ut