1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
Kull 16-17

Svar er sendt!

Søknadsfristen til årets aspirantopptak utløp 7. juli, og Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter mottok 873 søknader til fengselsbetjentutdanningens kull 2020-2021 med forventet oppstart i januar 2020. Søknadsbehandlingen er nå avsluttet, og svar ble sendt alle søkere pr. epost 13. september 2019. De drøyt 430 best kvalifiserte søkerne vil motta innkalling til opptaksprøver som gjennomføres fra begynnelsen av oktober til 20. november. Oppstart av fengselsbetjentutdanningen forventes å være tidlig i januar 2020. Ettersom det er regjeringen som foreslår hvor mange aspiranter hvert kull skal bestå av, noe som styres av statsbudsjettet, vet vi foreløpig ikke antallet på neste aspirantkull.

Alle opptaksdagene vil bli gjennomført ved Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS i Lillestrøm, og de fleste opptaksdagene gjennomføres tirsdag-onsdag-torsdag. Kandidater vil motta innkalling til opptaksdag pr. epost innen slutten av september. Kandidater som blir innkalt til de siste opptaksdagene mottar innkalling sist, og senest innen 1. oktober. Kandidater med erfaring fra kriminalomsorgen blir i utgangspunktet innkalt til de første opptaksdagene i uke 40.

Det er ikke mulig å velge opptaksdag selv, og på grunn av stort sett fulle dager under hele perioden ber vi deg gi beskjed snarest dersom du vet at du ikke kan møte konkrete datoer! Nå har vi mulighet til å ta noe hensyn, senere blir det vanskelig.

Hvis du ikke har mottatt innkalling til opptaksdag fra oss innen tirsdag 1. oktober ber vi deg ta kontakt med oss pr. epost.

I svarbrevet finnes fire vedlegg: egen- og legeerklæringsskjema, medisinske krav, refleksjonsnotat og studieplan for inneværende år. Ta godt vare på eposten, da både vedleggene og informasjonen er viktig.

Utvidet informasjon vil finnes i selve innkallingen til opptaksprøve som blir sendt senere.

Nesten halvparten av søkermassen mottok avslag og flere av søkerne som mottok avslag er kvalifisert innenfor minimumskravene som er utlyst. Kriminalomsorgens aspirantnemnd gir ikke ytterligere spesifisering av avslaget, men på vår hjemmeside finnes mulige årsaker til avslaget: http://www.krus.no/opptakskrav.5223812-307442.html

Vi kan opplyse om at mange søkere ikke hadde lastet opp nødvendige vedlegg til sin søknad, og mange søkere oppfylte ikke kvalifikasjonskravene.

Videre kommunikasjon med oss skjer elektronisk og via epostadresse opptak@krus.no.

Følg oss på Facebook: Fengselsskolen (KRUS)

Tips en venn Skriv ut