Rettslig grunnlag - straffegjennomføring

Eksempel:

Domfelte Peder Ås gjennomfører en fengselsstraff på 3 år. Han søker om permisjon fra fengslet. Fengslet avslår da de mener at vilkårene ikke er tilstede for å innvilge permisjon

Ut fra sakens parter og deres anførsler fremgår det at det handler om utgang i fra fengsel, i form av permisjon. Det aktuelle rettsområdet er straffegjennomføringsrett. Spørsmålet om hvordan fengselsstraff skal gjennomføres er nærmere regulert i straffegjennomføringsloven.

Permisjon er en utgang fra fengsel. Straffegjennomføringsloven opererer med 4 hovedtyper av utganger. Det er fremstilling, straffavbrudd, frigang og permisjon.

Ved å slå opp i og gå igjennom straffegjennomføringsloven vil man se at spørsmålet om utgang i form av permisjon er regulert i straffegjennomføringsloven § 33 jf. forskrift § 3-30 og retningslinjene 3.36. Dette er med andre ord rettsgrunnlaget som kommer til anvendelse på forholdet.

Hvorvidt de rettslige kriteriene i permisjonsbestemmelsen faktisk er oppfylt hører inn under drøftingsdelen å avgjøre (trinn 4).

 

Powered by CustomPublish AS
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk