Rettslig grunnlag - saksbehandling

Eksempel:

Tiltale hevder at saken mot ham ikke er godt nok undersøkt og etterforsket av politiet. Dette bestrider påtalemyndigheten.

Ut fra sakens parter og deres påstander fremgår det at saken handler om hvorvidt en straffesak er godt nok undersøkt og utredet av politiet. Det handler med andre ord om saksbehandling av en straffesak. Rettsområdet er dermed straffeprosess. Siden det handler om hvordan en straffesak skal saksbehandles og ikke om hvordan en forvaltningssak skal saksbehandles er det saksbehandlingsreglene i straffeprosessloven som kommer til anvendelse og ikke forvaltningsloven.

Ved å slå opp i og gå igjennom straffeprosessloven vil man se at spørsmålet om en straffesak er godt nok etterforsket av politiet er regulert i straffeprosessloven § 226.
 
Domfelte hevder at fengselet ikke i tilstrekkelig grad har undersøkt og utredet hans søknad om permisjon

Ut fra sakens parter og deres påstander fremgår det at saken handler om hvorvidt en permisjon er godt nok undersøkt og utredet av fengslet. Det handler med andre ord om saksbehandling av en permisjon. Da er det saksbehandlingsreglene i forvaltningsloven og ikke straffeprosessloven som kommer til anvendelse.

Ved å slå opp i og gå igjennom forvaltningsloven vil man se at spørsmålet om et forvaltningsorgan har undersøkt og utredet en forvaltningssak godt nok er regulert i forvaltningsloven § 17.

 

 

Powered by CustomPublish AS
Språk Norsk - Norwegian