1 juli 2020: KRUS har fått nye nettsider

Du er nå på våre gamle nettsider. Disse vil ikke lenger bli oppdatert, og informasjonen her kan være utdatert.

Klikk her for å komme til våre nye sider
Fengselsbibliotek Georgia

Fengselsbibliotek i Tbilisi

Kulturetaten i Oslo og Deichmanske bibliotek har i 4 år hatt gående et fengselsbibliotekprosjekt i Georgia. Dette prosjektet nærmer seg nå slutten.

 

Prosjektleder Liv Stensby skriver i en e-post:

'Vil i den sammenheng  gjerne dele en dokumentar med dere som er laget fra kvinnefengselet utenfor Tbilisi i Georgia, hvor biblioteket spiller en hovedrolle! Den varer i 30 minutter og er bare på georgisk, men jeg håper likevel at noen vil ta seg tid til å se den. Man forstår mye utfra bilder, filming, mimikk, stemning etc.

Kontrasten til stillheten som rådet i georgiske fengsler da prosjektet startet er enorm. En stillhet basert på frykt!

Nå er biblioteket fullt av liv og røre, det danses, synges, kurses, diskuteres, resiteres, det er rom for lesing, samtaler og ettertanke, latter og tårer!  Alt et bibliotek skal være! Utlånstallene er skyhøye, som i alle fengselsbibliotek.

Jeg er glad, stolt, ydmyk og full av respekt for det arbeidet som nå videreføres av Ana Gergedava og Nino Kokoshvili, de to lokale bibliotekarene! Myndighetene har fulgt opp med å bygge/rehabilitere et mannsfengsel som skal ha hovedfokus på utdanning og arbeid. Et stort, nytt bibliotek er i ferd med å ta form der.'

Du kan lese mer om prosjektet her.

Tips en venn Skriv ut